• Ciasto babka bezglutenowe 300 g

The Symbol : 154752
6.95
opak Add to wishlist
Reviews
Shipping within 4 days
Shipping price The Lack Of
The Availability Of Duża dostępność
The Weight Of The 0.3 kg

Zamówienie telefoniczne: 518135285

Leave your phone
Skład:
Cukier, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, błonnik z cykorii, aromat, regulator kwasowości: difosforany; sól, substancja spulchniająca: węglany sodu.

Sposob użycia:
Babka piaskowa: Przygotowac do babki: - 1 opakowanie koncentratu - ciasta 300 g - 3 jaja - 140 ml oleju Wykonanie babki piaskowej: - Zawartosc torebki z koncentratem ciasta wsypac do naczynia, dodac jaja, wszystko razem wymieszac. Na koniec dodac olej. Całosc wyrabiac mikserem ok. 4 min. - Ciasto przełozyc do foremki (małej keksówki lub małej foremki do babki). - Piec w piekarniku w temp. 180 C przez ok. 40 minut. Po wyjeciu z piekarnika poczekac az przestygnie. - Ciasto po wypieczeniu mozna posypac cukrem pudrem, badz polac wczesniej przygotowana polewa. Babka marmurkowa: Przygotować do babki marmurkowej: - 1 opakowanie koncentratu ciasta 300 g - 3 jaja - 140 ml oleju - 1,5 łyzki kakao - 3 łyzki mleka Wykonanie babki marmurkowej: - Zawartosc torebki z koncentratem ciasta wsypac do naczynia, dodac jaja, wszystko razem wymieszac. Na koniec dodac olej. Całosc wyrabiac mikserem ok. 4 min. - Ciasto podzielic na pół. Do jednej czesci dodac przesiane kakao oraz 3 łyzki mleka. Całosc delikatnie wymieszac przy pomocy rózgi kuchennej lub szpatułki. - Ciasta wylewac do formy naprzemiennie: raz jasne raz ciemne. - Piec w piekarniku w temp. 180 C przez ok. 40-50 minut. Po wyjeciu z piekarnika poczekac az przestygnie.

Informacje alergenne:
Może zawierać SOJĘ, MLEKO i ich produkty pochodne.
Marka:
Celiko
CN:
19012000
Głębokość (cm):
3
Szerokość (cm):
15,9
Wysokość (cm):
21
Nowość:
Nowość
Bez glutenu:
TAK
Produkt wegetariański:
TAK

Manufacturer details

CELIKO SA
ul. Św. Antoniego 71
61-359 Poznań
Poland

celiko@celiko.com.pl

There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question
  • Manufacturers